Магмас- Автоматик |
комплексна автоматизація цукрового виробництва |
У цукровому виробництві застосовуються для вимірювання рН соку I та II сатурації, живильної води для дифузійних апаратів, дифузійного соку. Як правило використовують перетворювачі: HoneyWell, Siemens, Endress+Hauser.
Прилад для вимірювання рН складається з первинного датчика (електрода) і перетворювача. Перетворювачі досить однотипні, дозволяють настройку і калібрування, мають рідкокристалічний дисплей і набір виходів для передачі значень рН (температури, відмов та ін.) в систему автоматизації.
Найчастіше ми використовуємо перетворювачі CPM-223 Endress + Hauser щитового виконання, які підключаються до безконтактного цифрового електроду CPS11D.
Головна особливість цифрового електрода в тому, що вимірювання відбувається безпосередньо в електронному блоці, вбудованому в безконтактний роз'єм електрода. Звідси і його незаперечні переваги - не має контактів, які можуть псуватися, довжина і якість кабелю не впливають на передачу сигналу. Без додаткових кабелів передаються також і інші параметри, наприклад, температура.
Електрод CPS11D призначений для вимірювання в діапазоні 0..14 одиниць рН і
-15..+130°С.
Він довгий час не втрачає своїх вимірювальних якостей, простий в обслуговуванні (для видалення осаду мінеральних солей
використовується 0.1 н соляна кислота), має високу точність вимірювань.
На фото показані два електроди для порівняння - зверху цифровий, безконтактний, знизу класичний
Для вимірювання величини рН (концентрації іонів водню (гідроґену)) використовується потенціометричний метод, який заснований на використанні залежності електричного потенціалу спеціального датчика (вимірювального електроду) від складу аналізованого розчину. Вимірювальний електрод реагує на іони водню, а його потенціал залежить від вмісту цих іонів в розчині, тобто від величини рН.
Датчик і перетворювач СВЧ-аналізатора концентрації HK6-F HARRER KASSEN
Перетворювач тиску Сафир
Монтаж щита. Невідомий художник
Фрагмент вузла пневможивлення CAMOZZY (фільтр, регулятор тиску, манометр)
Білий цукор виробництва Жабінковського цукрового заводу