Система автоматизації випарної установки і конденсатного господарства.
Каіндинський цукровий завод
Система розроблена та впроваджена в сезон переробки буряків 2011 року.
- 5 випарних апаратів
- збірники фільтрованого соку перед ВУ, сиропу з клеровкою,
сульфітованого сиропу й сиропу перед вакуум-апаратами
- четверта група підігрівачів фільтрованого соку
- конденсатне господарство
- насоси соку, сиропу, конденсату
Основні складові системи
В основі системи - ТSX Р572634М с програмою Unity Pro.
Основні функції системи:
- регулювання витрати фільтрованого соку на ВУ
- регулювання рівню в корпусах ВУ
- регулювання розрідження в концентраторі
- регулювання температури соку перед ВУ
- контроль тиску й температури вторинної пари
- контроль тиску, витрати і температури ретурної пари
- контроль витрати сиропу
- контроль густини сиропу й клеровки
- регулювання рівнів в збірниках конденсату
- контроль витрат конденсатів в ТЕЦ і в збірник аміачної води
Особливості системи:
- вимірюється масова та об'ємна витрата ретурної пари на ВУ,
що дає змогу враховувати й аналізувати витрати пари й тепла на виробництво.
Вимірювання реалізовано на базі вихрового датчика швидкості пари
ДРГ-М3.
- повернення конденсату в ТЕЦ виконується по співвідношенню до витрати ретурної пари, отриманої виробництвом.
Сумарна витрата конденсатів ретурної пари й пара 1 корпусу ВУ задається,
наприклад, 105% до витрати ретурної пари.
Загальний вид цеху: