Система автоматизації бурякопереробного відділення.
Гнідавський цукровий завод.
Систему впроваджено в 2004 році.
Обладнання, охоплене системою управління
- 6 бурякорізок та 2 ваг стружки
- 2 похилих дифузійних апарати ДС-12
- схеми підготовки живильної та жомопресової вод (у 2018 році відбулися зміни у зв’язку із впровадженням нових жомових пресів
та схеми сульфітації живильної води. Нова мнемосхема тут)
- пульполовушки, підігрівачі, збірники конденсату та ін.
Основні складові системи
- операторське приміщення із щитами управління і комп’ютером оператора
- щити управління "Дифузія 1", "Дифузія 2", "Водопідготовка"
із станціями управління СУИМ 0/20
на кожному контурі аналогового регулювання
- щит перетворювачів ЕП
- датчики: тиску та
рівня Сафiр і Aplisens,
ваги СВЕДА,
витратоміри ВЗЛЕТ,
термометри ТЭРА,
рН-метри Honeywell,
- затвори TYCO,
затвори Інтер-Арм Інжиніринг,
крани шарові АРМА-Т
В основі системи - 3 контролера TSX Micro 3721, об’єднаних мережею Modbus+.
Основні функції системи:
- стабілізація потоку стружки в дифузійні апарати
- регулювання потоків живильної та жомопресової вод
- регулювання температур по зонах дифузійних апаратів
- регулювання рівня перед ситом і в зоні вигрузки дифузійних апаратів
- контроль витрати дифузійного соку з дифузійних апаратів і на виробництво
- управління схемою підготовки живильної води: регулювання pH, температури, рівнів в збірниках
- регулювання температур та витрати жомопрессової води
- управління подачею формаліну
Загальний вигляд цеху: