Магмас- Автоматик |
комплексна автоматизація цукрового виробництва |
Їх також називають "бріксометрами". Використовуються такі аналізатори для вимірювання вмісту сухих речовин в багатокомпонентних середовищах.
Основні застосування датчика на цукровому заводі:
У своїх системах автоматизації ми використовували НВЧ-аналізатори трьох виробників:
LB-565 Berthold |
HK6-F Harrer & Kassen |
μ-ICC 2.45 ProMtec |
НВЧ-аналізатор складається з зонда, який безпосередньо контактує з досліджуваним середовищем і перетворювача, який має безліч функцій: генерує НВЧ-сигнал на зонд, знімає відгук, перераховує і видає результати вимірювань на різні інтерфейси, відображає на дисплеї результати або меню налаштування.
Мікрохвильовий зонд встановлюється в кишені парової камери або в днищі вакуум-апарату в місці інтенсивної циркуляції утфелю. Перетворювач, якщо він не виконаний в одному корпусі зі зондом, встановлюється поблизу від зонда. Довжина штатних з'єднувальних кабелів невелика - одиниці метрів.
Мікрохвильової зонд існує в декількох основних варіантах: звичайному, з промивкою і проточному.
НВЧ-аналізатори дорогі і досить складні в налаштуванні. Потрібен відбір значної кількості проб утфелю і точне визначення % СВ відібраних зразків для калібрування перетворювачів.
На густих утфелях існує також проблема відповідності проби на датчику та проби з пробного крана, оскільки це можуть бути абсолютно різні місця вакуум-апарату.
НВЧ-аналізатор не відрізняє цукрозу, яка перейшла в кристали, від цукрози в розчині, внаслідок чого неможливо пряме визначення коефіцієнта пересичення утфелю.
Тим не менш, НВЧ-аналізатор є єдиним засобом для прямого безперервного вимірювання вмісту сухих речовин в продуктах цукрового виробництва. Після правильного калібрування відмінно себе показує - показання достовірні, не змінюються в часі.
Мікрохвильовий зонд, що має дві антени (приймальну і передавальну), пропускає через шар досліджуваного продукту НВЧ випромінювання.
Час поширення хвиль від антени-передавача до антени-приймача і їх інтенсивність на приймальній антені залежать від властивостей досліджуваного середовища.
У водних розчинах і суспензіях в більшості випадків вода різко відрізняється за своїми властивостями від інших компонентів (діелектрична проникність порядку 81, полярна молекула), і саме її вміст визначає умови розповсюдження хвиль.
Вимірювання зсуву фази і загасання хвилі дозволяє, після відповідного калібрування датчика, визначити вміст води в речовині, а, відтак, і зміст сухих речовин.
Перетворювач тиску Сафир
Фрагмент парової камери з циркулятором
Темрява. Романтичні умови роботи оператора вакуум-апаратів
Затвор дисковий Bray з електропневмопозиціонером EPR і додатковим фільтром
Монтаж датчика Аplisens PC28 для вимірювання тиску в паровій камері випарної установки
Патріотична газова піч на Збаражcькому цукровому заводу