Система автоматизації бурякопереробного
відділення й водопідготовки.
Старокостянтинівський цукровий завод
Система розроблена та впроваджена в сезон 2013 року.
Обладнання, охоплене системою автоматизації
- 3 бурякорізки й ваги стружки
- похилий дифузійний апарат ДС-12
- схема підготовки живильної води
- 2 жомових преси Babbini
- схема підготовки жомопресової води
- пароконтактний підігрівач, конденсатні збірники та ін.
- в 2014 році реалізована сигналізація й блокування шести шнеків транспортування жому
Основні складові системи
- операторське приміщення зі щитами управління й комп'ютером оператора
- SCADA-сервер, забезпечує
під'єднання оператора та інших абонентів у локальній мережі та через Internet
- щити управління "Дифузія", "Водопідготовка" зі станціями управління
СУИМ 0/20 на кожному контурі аналогового регулювання
- датчики:
напруги та струму МИКРОЛ,
тиску и
рівню Aplisens,
ваги СВЕДА,
витратоміри Siemens,
термометри ТЭРА,
рН-метри Endress+Hauser,
сигналізатори рівню ОВЕН БКК1-24
- частотні перетворювачі Danfoss
Основні функції системи:
- облік стружки по стрічковим вагам з формуванням звітів
- стабілізація потоку стружки в дифузійні апарати шляхом автоматичного
управління продуктивністю бурякорізок
- регулювання температури по зонам дифузійних апаратів
- регулювання рівню перед ситом дифузійного апарату
- регулювання витрати живильної води
- контроль витрати й зглажування потоку дифузійного соку на виробництво
- управління схемою підготовки живильної води: регулювання pH, температури, рівнів в збірниках
- управління оборотами жомових пресів для досягнення максимальних СР жому
- зглажування потоку жомопресової води в дифузійний апарат
- регулювання рівнів в збірниках конденсату