Система автоматизації бурякопереробного
 відділення й водопідготовки. 
Старокостянтинівський цукровий завод
Система розроблена та впроваджена в сезон 2013 року.

Обладнання, охоплене системою автоматизації
	
	- 3 бурякорізки й ваги стружки
	
- похилий дифузійний апарат ДС-12
	
- схема підготовки живильної води
	
- 2 жомових преси Babbini
	
- схема підготовки жомопресової води
	
- пароконтактний підігрівач, конденсатні збірники та ін.
	
- в 2014 році реалізована сигналізація й блокування шести шнеків транспортування жому
Основні складові системи
	- операторське приміщення зі щитами управління й комп'ютером оператора
	   
 
	- SCADA-сервер, забезпечує
	під'єднання оператора та інших абонентів у локальній мережі та через Internet
	
- щити управління "Дифузія", "Водопідготовка" зі станціями управління 
		СУИМ 0/20 на кожному контурі аналогового регулювання
	
- датчики:
		напруги та струму МИКРОЛ, 
		тиску и 
		рівню Aplisens,
		ваги СВЕДА, 
		витратоміри Siemens,
		термометри ТЭРА, 
		рН-метри Endress+Hauser, 
		сигналізатори рівню ОВЕН БКК1-24
	
- частотні перетворювачі Danfoss
Основні функції системи:
	- облік стружки по стрічковим вагам з формуванням звітів
	
- стабілізація потоку стружки в дифузійні апарати шляхом автоматичного 
	управління продуктивністю бурякорізок
	
- регулювання температури по зонам дифузійних апаратів
	
- регулювання рівню перед ситом дифузійного апарату
	
- регулювання витрати живильної води
	
- контроль витрати й зглажування потоку дифузійного соку на виробництво
	
- управління схемою підготовки живильної води: регулювання pH, температури, рівнів в збірниках
	
- управління оборотами жомових пресів для досягнення максимальних СР жому
	
- зглажування потоку жомопресової води в дифузійний апарат
	
- регулювання рівнів в збірниках конденсату